Fasering
Eerste presentatie woningbouwplannen
t/m 11 oktober 2021 om 12:02
In mei zijn er 3 online bijeenkomsten geweest waar inwoners ook digitaal vragen konden stellen. Deze bijeenkomsten zijn door meer dan 400 inwoners gevolgd. Een van deze bijeenkomsten ging specifiek over Varsseveld en omgeving. Wil je deze nog eens terugkijken? Kijk dan op: https://www.redscope.nl/digitalebijeenkomst3.html
De meest gestelde vragen tijdens deze bijeenkomsten kun je vinden op: https://www.oude-ijsselstreek.nl/form/meest-gestelde-vragen-bijeenkoms
Eerste bijeenkomst meedenken 15 december
t/m 30 december 2021
Op 15 december is de eerste bijeenkomst waar iedereen welkom is. Tijdens deze avond laat het ontwerpbureau verschillende opties zien qua inrichting en sfeer. Het gaat dan over globale ontwerpprincipes. Willen we bijvoorbeeld huizen in een moderne stijl, of juist traditioneel; gaan we voor rechte lijnen qua wegen of rond, willen we veel groen tussen door, of juist een park. Dit soort vragen komen aan bod.
De avond is inmiddels geweest. Je kunt het terugkijken op: https://www.redscope.nl/digitalebijeenkomst4.html
Denk mee met de eerste uitgangspunten in een Locatiepaspoort
t/m 15 maart 2022
In de bijeenkomst op 15 december 2021 zijn enkele opties besproken. Maar liefst 100 mensen brachten hun stem uit. Je kunt de avond terugkijken via de link: https://www.redscope.nl/digitalebijeenkomst4.html
Hieronder kun je ook digitaal stemmen op de verschillende opties. Geef je mening! Dit wordt verwerkt in een Locatiepaspoort. Dit is een soort basisdocument met uitgangspunten voor de nieuwe wijk. Als je meer uitleg wilt over de opties, dan verwijs ik je graag naar de link hierboven. Tijdens de avond lichten we alle keuzes toe.
Je kunt tot 6 februari stemmen.
Terugkoppeling en presenteren Locatiepaspoort 19 april 2022
t/m 27 mei 2022
Op 19 april laten we tijdens een inloopavond zien hoe we de meningen van inwoners hebben verwerkt in een basis document met daarin de eerste uitgangsprincipes zoals de globale indeling, de woonmilieus, groenstructuur, wegen etc.). We organiseren een fysieke bijeenkomst in het Borchuus, waar mensen vragen kunnen stellen. Na deze bijeenkomst plaatsen we de afbeeldingen en uitleg ook op dit platform, zodat je ook hier een reactie kunt geven. Je kunt binnenlopen tussen 19.00 uur en 21.00 uur.
Vertaling Locatiepaspoort naar concretere plannen
t/m 29 september 2022
In een kleinere kerngroep, met daarin leden van de belangenverenigingen, omwonenden en een aantal potentiele nieuwe bewoners van de wijk, worden de uitgangsprincipes omgezet in concrete ontwerpen.
Concept voorlopig ontwerp stedenbouwkundig plan
t/m 30 december 2022
In vervolg op de inloopbijeenkomst van 19 april 2022 organiseerden we op 23 november een nieuwe inloopbijeenkomst over de nieuwe woonwijk ‘De Tuit’ (voorheen Varsseveld West). Doel van de bijeenkomst was om te laten zien hoe de hoofdstructuren uit het locatiepaspoort en een mogelijk woningbouwprogramma vertaald zijn in een voorlopig stedenbouwkundig plan. Dit is een tekening die de inrichting van het gebied weergeeft. Hierin hebben onderdelen als groen, parkeren, water, wegen en de kavels een plek gekregen.
Presenteren en reageren op stedenbouwkundig plan
t/m 19 september 2023 om 16:05
In een fysieke bijeenkomst presenteren we het stedenbouwkundig plan wat samen met kernteam tot stand is gekomen. Een stedenbouwkundig plan is al een concrete uitwerking van alle uitgangspunten die in het Locatiepaspoort staan. Dit Locatiepaspoort wordt gemaakt in samenspraak met inwoners. In dit kernteam zitten leden van de belangenverenigingen, omwonenden en mogelijke toekomstige bewoners van de wijk.
Bestemmingsplanprocedure
t/m 11 december 2023 om 11:39
Nu het stedenbouwkundig plan klaar is gaan we de volgende fase in. Dit is de fase van het bestemmingsplan. Ons streven is om eind dit jaar het ontwerpbestemmingsplan te publiceren en daarmee zes weken ter inzage te leggen. Dat is de start van de wettelijke procedure en mogelijkheid om zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan leggen we ook het exploitatieplan en beeldkwaliteitsplan ter inzage.
Binnengekomen zienswijzen moeten wij beoordelen en beantwoorden. Mogelijk leidt dit tot wijziging van het bestemmingsplan. Het al dan niet gewijzigde bestemmingsplan leggen we vervolgens voor aan onze gemeenteraad met de vraag deze vast te stellen. Tot slot kan tegen dat raadsbesluit beroep worden aangetekend bij de Raad van State in Den Haag.
Zodra het bestemmingsplan is vastgesteld, willen we in de tweede helft van 2024 starten met het bouwrijp maken van een eerste fase.
Publicatie en ter inzage legging documenten
vanaf 11 december 2023
Het ontwerpbestemmingsplan, het ontwerpexploitatieplan, het beeldkwaliteitsplan en de ontwerpbeschikking hogere geluidswaarden liggen vanaf 30 november 2023 voor iedereen ter inzage. Tijdens een periode van zes weken zijn de documenten in te zien en kunnen zienswijzen worden ingediend. Dit zal lopen tot half januari.
Nadat de stukken zes weken ter inzage hebben gelegen, worden eventuele zienswijzen behandeld. Mogelijk leidt dat tot aanpassing van de plannen. Vervolgens wordt de raad gevraagd de plannen – al dan niet gewijzigd – vast te stellen. Daarna kan nog beroep worden ingesteld tegen dat raadsbesluit. We verwachten eind 2024 te kunnen starten met bouwrijp maken van een eerste fase in De Tuit.