Verloop proces

Hieronder de stappen in beeld:


De fases die hieronder beschreven staan, corresponderen niet met de planning hierboven, maar wel met de fases die we doorlopen in het platform:

Fase 1: 

Digitale informatieavonden over de woningbouwplannen. Wil je de avond van Varsseveld en omgeving nog eens terugkijken? Kijk dan op: https://www.redscope.nl/digitalebijeenkomst3.html 

De meest gestelde vragen tijdens deze bijeenkomsten kun je vinden op: https://www.oude-ijsselstreek.nl/form/meest-gestelde-vragen-bijeenkoms 

Fase 2:

Op 15 december is er een bijeenkomst waarbij we graag horen wat jullie ideeën zijn. Deze input hebben we nodig om te komen tot een locatiepaspoort. Dit is een document met daarin belangrijke uitgangspunten zoals type woning, stijl, indeling etc.

Een kort verslag van de bijeenkomst, de antwoorden op alle vragen die deze avond gesteld zijn kun je terugvinden op: https://www.oude-ijsselstreek.nl/varsseveld-west Hier kun je de avond ook nog eens terugkijken.

Fase 3:

De uitkomsten van 15 december worden teruggekoppeld en iedereen kan hier, via dit platform op reageren. Zo kunnen inwoners onder andere stemmen op verschillende sfeerbeelden.

Fase 4:

De presentatie van het concept locatiepaspoort, gemaakt op basis van alle voorgaande input en de kaders die de gemeente moet hanteren (zo moet de gemeente bijvoorbeeld rekening houden met geluidsoverlast van de weg, hoeveelheid natuur, etc.). Er wordt ook uitleg gegeven hoe tot dit locatiepaspoort is gekomen, waarom sommige ideëen wel en andere niet zijn meegenomen.

Fase 5:

Vertaling van locatiepaspoort naar concrete plannen. Hiervoor worden ook inwoners betrokken. Omdat dit nog wat verder in de tijd is, weten we nog niet precies hoe (grote bijeenkomst of juist klein; digitaal of fysiek). Dit zullen we tijdig bekendmaken.

Fase 6:

Presenteren van bouwkundig plan. Dit is een concrete tekening van de nieuwe wijk. Hier kunt u ook weer op reageren.

Fase 7:

Terugkoppeling van aanpassingen in bouwplan. We geven aan wat we met de feedback hebben gedaan en tot welke aanpassingen dit heeft geleid.